Aurinkoisia ajatuksia -blogi

Kuluneen syksyn kuulumisia Lystilinnasta smile.gif.

20.10.2017 13:33

Syksy on vierähtänyt ohitse ihan hurjaa vauhtia! Elokuu kuluikin mukavasti toisiimme tutustellen ja päiväkodin rutiineja opetellen. Laulelimme ja loruttelimme yhdessä, jumppasimme musiikin tahdissa, teimme retken lähileikkipuistoon ja tietysti nautimme vielä hyvistä säistä päiväkodin pihalla ulkoillen smile.gif. Tutustuimme myös päiväkodin liepeillä asustavaan oravaan, joka ilahduttaa meitä näyttäytymällä meille vieläkin lähes joka ulkoilulla.

Syyskuun koittaessa toivottelimme joukkoomme uusia hoitokavereita sekä myös uuden lystikkään aikuisen, lastenhoitaja Millan. Metsämörriretket alkoivat, ja ensimmäinen tehtävämme olikin etsiä yhdessä hyvä Metsäpaikka, jonne jatkossa Metsämörriretkillä aina suuntaamme. Sittemmin Metsämörriretkillä olemme tietenkin tutustelleet Metsämörriin itseensä sekä käsitelleet syksyn merkkejä luonnossa.

Syyskuussa alkoi myös salivuoromme Raahelassa, ja sen myötä myös viikoittaiset Liikuntaleikkikoulu- ja KiddieJam-tunnit. Joka toinen viikko Raahelan reissu siis vierähtää Liikkarijumpan ja joka toinen viikko tanssitunnin merkeissä. Sillä välin kun Lystikkäät (yli 3-vuotiaat) käyvät Raahelassa, on Touhukkaille (alle 3-vuotiaat) vastaavaa toimintaa päiväkodilla. Liikuntaleikkikoulussa olemme leikkineet erilaisia hippaleikkejä, liikkuneet musiikin tahdissa eri tavoin ja suorittaneet monenlaisia liikunnallisia tehtäviä. KiddieJamissa puolestaan aiheena on ollut metsän eläinten jamit ja baletti.

Draamatuokioilla aiheena ovat olleet nukke- ja pöytäteatteri. Lapset ovat päässeet paitsi yleisöksi esityksiin, myös itse esittämään hahmoilla omia esityksiään. Olemme myös tutustuneet draama- ja seikkailutuokioillamme Simo Siiliin, jonka apuna lapset ovat saaneet erilaisissa syksyisissä askareissa ja ongelmanratkaisemisessa olla. Myös lauluhetkien, satuhetkien ja askarteluiden aiheet ovat ollut syysaiheisissa asiossa ja luonnonmateriaalien hyödyntämisessä. Kirjastosta myös Heini-täti kävi pitämässä meille satutunnin siilipoikien talvikengistä.

Syyskuussa alkoivat myös Lastenkokoukset. Lastenkokouksissa lapset saavat tuoda esille omia toiveitaan ja ajatuksiaan päiväkodin toimintaan liittyen, ja pyrimme huomioimaan ne suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan. Lastenkokouksissa on esimerkiksi toivottu eväsretkeä päiväkodin pihalle, ponileikkejä, siilileikkejä, ulkoleikkejä, majanrakennusta sekä askartelua. Muina teemoina läpi vuoden ovat mediakasvatus, Raahea ristiin rastiin -retket joiden myötä tutustelemme kotikaupunkiimme, sekä tietysti Suomi 100 vuotta-tuokiot, jolloin opimme asioita kotimaastamme sekä sen kulttuurista ja historiasta.

Syksy on ollut tosi kiva, nyt vain odotellaan mitä mukavaa loppuvuosi tuo tullessaan! Meillä aikuisilla ja toki lapsillakin on mietintämyssyssä jo monta mukavaa juttua valmiina odottamassa smile.gif.

Mukavaa syyslomaa kaikille sitä viettäville, ensi viikolla touhuillaankin pienemmällä porukalla rentojen lomatekemisten merkeissä smile.gif.

Terveisin Lystilinnan aikuiset Tiina, Anne-Mari ja Milla


Lystikkäissä avajaistunnelmissa smile.gif

18.08.2017 13:07

Nyt on Lystilinna virallisesti avattu ja eka oikea työviikko alkaa olla takana. Tosi hienosti on lapsosilla (ja tädeilläki) menny totuttelu. Pikku hiljaa aletaan tulla toisillemme tutuiksi ja omat rutiinit alkaa muotoutua. Pienehköllä porukalla kun on aloitettu, niin meillä on ruhtinaallisesti molempien puolten tilat ja lelut käytössä. Kyllä kelpaa leikkiä ja touhuta smile.gif Pian kuitenkin päästään varmaan jo touhumaan selkeämmän kahdessa porukassa omilla puolillamme, kunhan syksyn lapsoset saapuvat. Mukava touhukas porukka on jo kasassa, mutta vielä olisi tilaa uusillekin blink1.gif

Tällä viikolla on saatu tutustella myös meijän uuteen aikuiseen; Millaan, joka parin viikon päästä alottaa päivittäiset hommat. Tosi mukava saada Millakin mukaan joukkoon smile.gif

Me nyt nämä elokuun päivät käytetään pääosin tähän tutustumiseen ja rauhalliseen olemiseen ja syyskuun alusta alkaa sitten se varsinainen kunnon toiminta. Toki on tässä jo askarreltu ja laulettu ja semmosta pientä kivaa puuhailtukkin. Aurinko kun on mukavasti meitä ilahduttanu, niin on nautittu paljon kesän viimeisistä lämpimistä päivistä tuolla pihan puolella.

Viime lauantaina oli se kovasti odotettu ja jännitetty ”Avoimet ovet”- tapahtuma. Ja kyllä vaan meni hienosti! Oli aivan makian lämmin keli ja ihmisiä oli tosi mukavasti lähteny liikenteeseen. Pomppulinnassa riitti pomppijoita, kasvot sai maalauksia, makkarat ja lätyt maistui makoisalta ja askartelijoitakin piisasi. Pellepariskunta Nelli ja Niilo olivat kyllä niin ihania ja suosittuja, että varmasti kutsu heille käy Lystilinnaan joskus toistekkin! Minäkin ihan itte pääsin ratsastelemaan ratasponilla bigsmile.gif Näytti olevan mukavaa lapsilla ja aikuisilla ja paljon saatiin uusia tuttuja. Mietittiinkin siinä, että tästä tapahtumasta tehdään varmasti ihan vuosittainen juttu, jatkossahan voidaan sit aina järjestää Lystilinnan synttärit smile.gif

Mutta mepäs tässä jatkamme puuhastelua iloisin mielin syksyä odotellen! Lämpimiä myöhäiskesän päiviä itse kullekkin lapselle ja aikuiselle! smile.gif

 

Anne-Mari

 


Touhukkaita terveisiä Lystilinnasta smile.gif

22.07.2017 16:38

Hei vaan!

Nyt onkin minun, Tiinan, vuoro kirjoittaa kuulumisia tänne blogiin. Meillä on Anne-Marin kanssa ollut kiireinen heinäkuu. Ja kiireinen koko kesä, on tässä töitä saanut paiskia kunnolla että päiväkoti-projekti on edennyt aikataulussa ja meidän unelma, oma päiväkoti, toteutuu oikeasti jo ensi kuussa! Aika on mennyt ihan lentämällä.

Nyt viime viikkoina tavarantoimituksia on saapunut ihan urakalla ja saatiin viimein kalusteet sekä sisälle että ulos! Kaikki alkaa olla loppusilausta vaille valmiina, enää ei siis puutu kuin ne tärkeimmät, eli lapset! Elokuun puoliväliä ja päiväkodin avautumista odotellaan siis innolla! Täällä riittää väriä ja raikkautta, kyllä näissä tiloissa saa niin Lystilinnan lapset kuin aikuisetkin viettää monta aurinkoista hetkeä yhdessä smile.gif.

Päivät on menneet kuin siivillä seinän maalauspuuhissa, huonekaluja kasatessa, verhoja ommellessa sekä sisustaessa. Ja iltaisin on kuitenkin tuntunut, että miten täältä malttaa kotiin lähteä ollenkaan! Pihakin on jo hyvällä mallilla kiitos huipun talkooporukan, joka pihatöitä kävi meillä tekemässä. Eiköhän ensi viikolla saada jo viimeisetkin jutut kohdilleen. Ensi viikosta lähtien myös tutustelijat ovat tervetulleita, ja innolla jo odottelemmekin heitä smile.gif.

Lelut alkaa olla kaikki pestyinä ja odottelevat jo leikkijöitä, sängytkin odottelee jo pieniä päiväunien nukkujia. Tänään tiloissamme kävi myös valokuvaaja, joten ajankohtaisia kuvia sisutuksesta ja myös meistä yrittäjistä päivittyy tänne nettisivuille ihan lähipäivinä. Facebookista voikin jo katsella maistiaisia kuvista smile.gif.

Loppuaika ennen päiväkodin avaamista pyhitetäänkin toiminnan suunnittelemiselle, jotta on sitten hyvät eväät uusien hoitolasten kanssa täällä syksyllä aloittaa. Syksyn mittaan joukkoomme liittyy myös muita lystikkäitä aikuisia lapsia hoitamaan. Eipä mene enää aikaakaan kun päästään Anne-Marin kanssa toteuttamaan sitä aurinkoista varhaiskasvatusta Raahen sydämessä!

- Tiina


Ihka ensimmäinen blogi-päivitys, elämme jännittäviä aikoja!

03.07.2017 23:09

Heippa! Tässä sitä nyt kirjotellaan ihan ensimmäistä kertaa Lystilinnan kuulumisia näin blogin muodossa! Sain siis kunnian aloittaa.

Meillä on kieltämättä ollut Tiinan kanssa kiireinen kesä. On käyty yrityskurssia, haettu starttirahaa, täytetty ties kuin monia lippuja ja lappuja, tavattu monia ja taas monia vieraita ihmisiä, kierretty päiväkodin naapurusto lupalapun kanssa ja mitä kaikkea. Suunnitelmaa suunnitelman perään, lupien odottelua ja mahdottomasti uuden opiskelua. Täytyy tunnustaa, että välillä on jännittänyt paljonkin, että mihin tässä onkaan alettu 😊. Mutta pääosin ja varsinkin nyt fiilis on vain kauhian innostunut! Jei, oma päiväkoti!!

Tilat on nyt muutostöiden puolesta valmiit ja siitä täytyy kyllä isosti hattua nostaa meidän vuokranantajille. Tekivät niin paljon enemmän meidän hankkeen eteen, mitä oltais ikinä kehdattu pyytää! Lystilinnan pihaa kiertää nyt komia aita ja kyllä vaan itsekki oltiin ihmetyksestä ymmyrkäisenä, kun se piha ekaa kertaa kunnolla aidattuna nähtiin. Tilaahan on aivan mahtavasti!! Sielumme silmin on jo nähty siellä lapsia hiekkalaatikolla lapioimassa ja keinuissa vauhtia ottamassa, vaikkakin piha tällä hetkellä on vielä tyhjä ja ruohokin vasta siemen-asteella bigsmile.gif

Aika hieno tunne oli kyllä sekin, kun saatiin talon päätyyn Lystilinnan kyltti 😊. Jotenkin koko projekti muuttui taas astetta todellisemmaksi. Ja eihän me maltettu olla tilaamatta itsellemme myös firman t-paitoja 😉.  Minä sitte ylpeänä tuolla Pekanpäivien makkaratalkoohommissa kuljin Lystilinna rinnassa loistaen. Ehkäpä ensi kesänä meillä on jo ihan oma telttakin siellä, saapas nähdä 😉

Lystilinnan sisätiloissa suurimpia muutoksia kokivat vessat, joihin piti pyttyjä ja altaita lisätä ja aikuisille rakentaa ihan oma veski ja pukuhuone. Lisäksi talon ilmanvaihtokoneet vaihdettiin isompiin, joten niistä nykyään niin surullisen kuuluisista sisäilmaongelmia ei tarvi huolehtia. Paritalosta kun on kyse, väliseinään puhkaistiin reikä ja laitettiin ovi, niin ettei tarvi ulkokautta kierrellä; vaikka taloon tulee kaksi erillistä osastoa, yhteistyössä tullaan kuitenkin olemaan paljon 😊.

Tällä viikolla me on sitten pistetty pensselit ja telat heilumaan ja maalailtu kahteen pekkaan kaikkiin huoneisiin yksi värikäs seinä. Auringonkeltainen ja mintunvihreä loistaa kyllä niin, että joutuu lähtiessä varsinkin keltasista huoneista käydä tarkistamassa, onko jäänyt valot päälle 😊. Tämä alkuviikko nyt puuhaillaan vielä noita maalaushommia ja sittenpä sitä kohta päästään ihan kunnolla sisustamaan. Leluja alkaa olla kyllä jo tarpeeksi asti ja kaikki nurkat täynnä 😊

Hoitopaikkoja meiltä on kyselty ihan mukavasti ottaen huomioon, ettei varsinaista mainontaa olla vielä kauaakaan harjoitettu. Tilaa on kyllä silti vielä hyvin, joten ei muuta kuin viestiä tulemaan tai hihasta nykimään, jos jollakulla on lapselleen hoitopaikan tarvetta 😊. Lystilinnan facesivuilla on sielläkin tykkäyksiä tosi hyvin, ja ihanasti ihmiset jakaa kaikkia meidän postauksia. Tosi paljon on saatu kannustusta ja tsemppausta, siitä täytyy isosti kiittää ja kumartaa!

Mutta hei, nyt jatkamme harjoituksia, elikkäs Lystilinnan valmistelua ihania lapsosia varten. Varmastikin heinäkuun puolenvälin paikkeilla voi tulla jo tutustumaankin. Heipparallaa ja nähdään! 😊

 

Anne-MariSelaimesi ei pysty näyttämään facebook-upotusta.

Päiväkoti Lystilinnan facebook-sivu